Witam Panie i Panowie wczoraj stałem się szczesliwym posiadaczem Octavi 1. Autko od teścia jako 2 rodzinie, nie miałem serca zeby sprzedał je handlarzom a więc ja kupiłem.
Do rzeczy nie działa prawa szyba od pasarzera oraz lusterko el od kierowcy.Nie ocekuję gotowego rozwiązania ale proszę o podpowiedż
Czy lusterko i szyba sa w jakis sposób powiązane np bezpiecznikiem.? Jesli nie to od czego najlepiej zacząc ?? Przełożyc silniczek z lewej szyby a może cos z jakims rozdzielaczem obiło mi się o oczy, dodam iż szyba poprostu rano sie nie otworzyła i nie była uszkodzona mechaniczne np w mróz itp.
hej
sprawdź wiązkę pomiędzy przednimi drzwiami a słupkiem. Pewnikiem kabel przegnił. Tylko problem jest taki że trzeba zdjąć tapicerkę i wiązkę "popuścić" z zaczepów ponieważ trzeba parę centymetrów wyciągnąć z harmonijki w drzwiach .
pozdrawiam
może tak być jeżeli kabel zasilający przegnity. Może to być jeden a mogą być również ze dwa. Ewentualnie na kostce komfortu ugnite piny możesz to sprawdzić jak już sciągniesz tapicerkę z drzwi. To taka duża kostka pod silniczkiem mechanizmu szyby.
Wybaczcie , ze zmienie lekko temat...ale skoro mowa o lusterkach to mam pytanie.Czy do Octavii 1 można jakos podpiąc ogrzewanie lusterek?Moja ma nieogrzewane a chciałbym sobie sprawić właśnie ogrzewane
może tak być jeżeli kabel zasilający przegnity. Może to być jeden a mogą być również ze dwa. Ewentualnie na kostce komfortu ugnite piny możesz to sprawdzić jak już sciągniesz tapicerkę z drzwi. To taka duża kostka pod silniczkiem mechanizmu szyby.
W sumie masz racje w sobote rozbiore mojego rechotka i sprawdz wcałe okablowanie, trzeba najpierw wykluczyc najmniejsze i najtansze usterki
Komentarz